Activision bojkott az olcsóbb árakért

A legutolsó dolog, amit egy nagy játékkiadó szeretne tenni, az az, hogy feldühítse a rajongókat, akik a játékaikat megveszik. Az Activision Blizzard vezérigazgatója, Bobby Kotick pedig pont ezt tette. Épp a minap számoltunk be arról, hogy milyen jó is keres az úriember, erre ma már azt olvashatjuk, hogy a játékos társadalom ellen lázad. A legutóbbi húzása az volt, hogy teszt gyanánt megemelte a novemberben megjelenő Modern Warfare 2 árát. Az ár több európai régióban is £54.99 fontra, azaz majdnem $100 USD-ra emelkedett, míg a PC-s verzió a szokásos $49.99 dollár helyett $59.99 dollárért fog megjelenni. És a helyzetet tetőzve a fő ember azt nyilatkozta, hogy további emeléseket is kilátásba helyezne.

Az áremelési botrány tetején még hajba kapott a Brütal Legend kiadásáért felelős EA-vel, miszerint a játékban nekik is szerzői joguk van, ami komoly jogi procedúrához vezetett. A jog a címre vonatkozott, mivel azt állította kedvenc fejesünk, hogy a játék címét eredetileg az Activision Blizzard hozta fel és védette le. Végül is az Activision ejtette a vádakat, és peren kívüli megegyezésre jutott az EA-vel.

A benyújtott petíció eddig már több mint 8000 aláírást mondhat magáénak, és ezen az oldalon Te magad is feliratkozhatsz rá. A bojkott, mint már mindenki számára kiderült ,a MW2 árának csökkentéséért indult.

A bojkott népszerűsítésére egy JO-L nevű játékos egy közel 8 perces videót készített, amin elmondja nekünk, miről is szól ez a kezdeményezés:

Azóta történt

Előzmények