A Ubisoft dobta a DRM-et!

A Ubisoft kiadott egy frissítést néhány játékához, amivel véglegesen megszabadította azokat a sok kellemetlenséget okozó DRM-től. Mostantól sem az Assassin's Creed II, sem a Splinter Cell: Conviction működéséhez nem kell folyamatos interneteléréssel rendelkeznünk.

Ezt bizonyítandó, két screenshotot lőttek fel a Reddit nevű oldalra, melyeken az említett két játék látható működés közben, mialatt a hálózati kábel ki van húzva. Korábban már egy apró megszakadás is azonnali kilépést okozott, azonban az új patch-nek hála, most már nyugodtan játszhatjuk offline módban is a programokat.

Természetesen internetre ezután is szükségünk lesz, ha játszani akarunk az Assassin's Creed II-vel, vagy a Splinter Cell: Conviction-nel, ugyanis a játékok minden indításkor ellenőrzik az installáció eredetiségét. Viszont utána már nem kell az állandó kilépegetéstől tartanunk.

Viszont a most megjelenő, új játékok még tartalmazhatják ezt az állandó internetkapcsolatot igénylő védelmet, legalábbis ezt mondta a Ubisoft a Shacknews-nak.

Azóta történt

Előzmények