A Sony gondolkodik az Early Access bevezetésén

Bizonyára minden játékos tudja már, mi is az a Korai Hozzáférés (Early Access). Aki esetleg mégsem, annak egy rövid ismertető: a dolog lényege, hogy olyan játékokat lehet előre megvásárolni Steamen, aminek a fejlesztése még javában zajlik. A játékosoknak azonnal lehetőségük van kipróbálni a készülő programot, a fejlesztők pedig a visszajelzéseik alapján tökéletesítik azt a végső megjelenésig. A Valve felhívta a játékosok figyelmét a korai hozzáférés veszélyeire is, ezt elolvashatjátok korábban megjelent hírünkben.

A Sony Computer Entertainment America (SCEA) fejlesztői kapcsolatokért felelős alelnöke, Adam Boyes egy Gamasutra oldalnak adott interjújában elmondta, hogy jelenleg egy olyan megoldáson gondolkodnak, ami a Steam Early Access mintájára PlayStation 4 konzolokon is lehetővé tenné a korai hozzáférés lehetőségét, de még sok részletet ki kell dolgozniuk ez ügyben.

Elmondása szerint a legfőbb kérdés, hogy mi legyen az a pont egy készülő projektnél, amitől kezdve az adott játékot ki lehet adni korai hozzáférés keretén belül? Ugyanis nem szeretnék, ha a játékosok egy teljes értékű programra számítanának és a vásárlást követően csalatkoznának. A fejlesztők számára meg kell határozniuk a technológiai követelményeket, amihez igazodniuk kell: hogyan fog a játék kinézni, milyen figyelmeztetéseket kell majd kitűzni, stb.

Ez már nem az első eset, hogy a Sony a korai hozzáférés lehetőségéről beszél. A vállalat elnöke, Shuhei Yoshida egy Kotaku oldalnak adott interjújában elmondta, hogy a fejlesztők már régóta érdeklődnek egy ahhoz hasonló lehetőségről PlayStation és XBOX konzolokon. A Microsoft XBOX részlegének vezetője, Phil Spencer szintén megemlítette, hogy keresnek megoldásokat arra vonatkoztatva, hogy több béta-teszt valósulhasson meg konzolokon is, arra pedig ez lenne a legjobb megoldás.

Egyelőre még részleteket egyik fél sem közölt ennek gyakorlati megvalósításáról, ám kemény dió lesz ezt a nagy nyitottságot követelő Early Access programot megvalósítani olyan zárt rendszereken, mint a konzolok.

Azóta történt

Előzmények

  • Valve: A Korai Hozzáférés veszélyei

    A Steam készítői figyelmeztetik a játékosokat, hogy a Korai Hozzáférés keretében vásárolt programok némelyike soha nem készül el.